Ajankohtaista

Tänä päivänä koulussa yrittäjyyskasvatus on osa oppimista.
Ensimmäisillä yrittäjyystunneilla harjoittelimme itsemme esittelyä ja tervehtimistä. Keksimme mielikuvitusyritykset, ja harjoittelimme selkeää esittäytymistä muille kätellen.
Tämän jälkeen siirryimme omiin yrityksiin ja niiden keksimiseen. Ensin mietittiin, mitä yritys myisi ja yritykselle sopiva nimi sekä logo. Kun olimme päättäneet yritykset ja myytävät tuotteet, aloimme tekemään ja kokeilemaan tuotteita.
Esimerkiksi leipojat tekivät herkkujaan maisteltaviksi ja kokeiluiksi.
Mikä yrittäjyydessä on tärkeintä, on sinnikkyys. Sitä täytyy olla reilusti, jotta voi olla yrittäjä. Pikkuyrittäjyydessä opitaan kasvattamaan sinnikkyyttä, yritteliäisyyttä ja vastuun kantamista. Tässä valinnaisessa löytää myös vahvuutensa!
Jotta oma yritys kasvaisi ja asiakkaita kävisi, tarvitsee näkyvyyttä ja mainoksia! Pikkuyrittäjyydessä sinä teet oman mainoksesi omalle pikkuyrityksellesi.
Kun tätä kaikkea on harjoiteltu ja valmistauduttu, on loppuhuipennuksen eli myyntitapahtuman aika. Kevään loppuhuipennuksen pääsemme toteuttamaan kahtena päivänä kauppakeskus Plazassa, ihan oikeitten yrittäjien joukossa.
Tervetuloa asiakkaiksemme.

Kirjoittanut Ella-Maria Laanti, Pajulan koulun yrittäjyysoppilas


Pikkuyrittäjät Plazan 2. kerroksen yhdyssillalla 18.4. sekä 25.4 klo 12-17


Pikkuyrittäjät -ohjelma on Nuori Yrittäjyys ry:n konsepti, jota toteutetaan useissa salolaisissa alakouluissa joko osana yrittäjyyskasvatusta tai vapaavalinnaisena oppiaineena.
Lue lisää Pikkuyrittäjät ohjelmasta.