Eläinystävän päivä Plazassa 11.2.2017 klo 11-14

11.2.2017, 11:00 - 14:00

Suomen Koirien Turvakoti ry järjestää yhteistyössä kauppakeskus Plazan kanssa eläinten hyväntekeväisyystapahtuman. Mukana päivässä on Koirien Turvakodin lisäksi moni muukin taho. Päivän tarkoituksena on välittää tietoa mm. eläinten ja luonnon hyväksi toimivien tahojen toiminnasta, eläinten hyvinvoinnin edistämisestä ja eläinten adoption mahdollisuuksista sekä esitellä kotia etsiviä lemmikkejä. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Päivän ohjelma

Valokuvataiteilija, luonnonvalokuvaaja ja kirjailija HEIKKI WILLAMO haastattelussa klo 11.30 ja 13.30 Antonion sillalla (2. krs).
Lisäksi Heikki Willamo on tavattavissa klo 11-14 uuden puolen ala-aulan esittelypisteellä. Tervetuloa keskustelemaan!

Heikki Willamo on kiinnostunut eläimistä, eläimen ja ihmisen suhteesta, muinaisuudesta ja siinä erityisesti kivikautisesta kalliotaiteesta. 21 kirjaa (lasten- ja aikuisten, omia ja yhteistyössä tehtyjä) ja vajaat 20 näyttelyä (omia ja yhteis). Taiteilijaeläkkeellä, mutta työt jatkuvat, niin kuin ennenkin.
Willamon Myyttinen matka esillä Salon taidemuseo Veturitallissa 4.2. - 7.5.2017.


Koulutettu eläintenkouluttaja, koirien koulutusohjaaja ja ongelmakoirakouluttaja sekä hajukoirakouluttaja TANJA KARPELA tavattavissa Suomen Koirien Turvakodin esittelypisteellä. Tervetuloa keskustelemaan eläinten hyvinvointiin ja koulutukseen liittyvistä asioista.


Lapsille PONIRATSASTUSTA klo 11-14 Vilhonkadulla (maksuton).
Mukana hurmaavat ponit Tuuli ja Pepe.
Ratsastuksen järjestää MW-talli.


Ihastuttavia Salon Karvatassujen KAVERIKOIRIA voi tulla tervehtimaan klo 11-14 uuden puolen ala-aulaan.


Päivässä mukana myös MINJI & Friends (uuden puolen ala-aula).
Tervetuloa tutustumaan Plazassa vuoden vaihteessa avanneen uuden liikkeen tuotevalikoimaan. Esittelyssä mm. koirien kaulapantoja ja -hihnoja sekä koirien ja kissojen Purina Pro Plan ruokasarja.

Tapahtuman juontaa MARIA HÄRMÄ.

Plazan 2. kerroksessa on samaan aikaan myös Lasten päivä. Luvassa on siis ohjelmaa taatusti ihan koko perheelle. Tervetuloa!

PÄIVÄSSÄ MUKANA OLEVAT TAHOT:


Kaverikoiraryhmä Salon Karvatassut

Kaverikoiratoiminta on Suomen Kennelliiton alaista pyyteetöntä vapaaehtoistoimintaa. Kaverikoirien kanssa vieraillaan esimerkiksi vanhusten, kehitysvammaisten ja lasten luona erilaisissa laitoksissa, päiväkodeissa ja tapahtumissa. Tarkoituksena on tuoda iloa ihmisille, joilla ei ole omaa koiraa.

Karvatassut-ryhmä on perustettu keväällä 2006. Ryhmämme vierailukohteet ovat Salossa ja lähialueilla.

Tutustu lisää: salonkarvatassut.wordpress.com/


Kodinvaihtajat

Kodinvaihtajat ry on perustettu vuonna 2010 auttamaan yksityishenkilöitä tilanteessa, jossa omalle lemmikille pitää etsiä uusi koti.
Yhdistys tarjoaa tukea ja neuvontaa, jotta lemmikki saisi jäädä kotiinsa.
Mikäli kodinvaihtoon päädytään, Kodinvaihtajat ry seuloo ja haastattelee kotiehdokkaat.
Uusi koti valitaan omistajan kanssa yhteistyössä.

Tutustu lisää: kodinvaihtajat.com/


Kodittomat Bulgarian Koirat

Bulgariassa kiinnitimme huomiota kaduilla ja rannoilla kulkeviin koiriin. Näimme niiden huonon kohtelun, nälän ja ahdingon. Halusimme auttaa. Ajatuksena, että yhdessä olemme vahvempia, syntyi eläinsuojeluyhdistys Kodittomat Bulgarian Koirat ry. Vuonna 2009 perustettu yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin Bulgarian katukoirien ja -kissojen hyväksi.

Päämääränämme on edistää koirien ja kissojen hyvinvointia auttamalla taloudellisesti vähävaraisia löytökoiratarhoja sekä pyrkiä valistuksella parantamaan eläinten asemaa ja oloja Bulgariassa. Avustamme Kavarnan katukoiratarhaa turvaamaan koirien ja kissojen elinoloja mm. hankkimalla ruokaa, lääkkeitä ja tarvikkeita, kustantamalla eläinlääkärikuluja, rokotuksia sekä sterilisointeja, ja parantamalla koirien ja kissojen suojia.

Ensisijainen tavoitteemme on auttaa paikan päällä, mutta etsimme myös Bulgarian kodittomille koirille pysyviä, adoptioon sitoutuneita koteja Suomesta.

Tutustu lisää: bulgariankoirat.com/


Salon Seudun Eläinsuojeluyhdistys

SSEY:n tarkoituksena on edistää eläinsuojelua ja suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Yhdistyksen toiminta perustuu täysin vapaaehtoiseen toimintaan. Salon Seudun Eläinsuojeluyhdistys on Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n (SEY) jäsenyhdistys.

Tutustu lisää: ssey.fi


Salon Seudun Luonnonsuojeluyhdistys

Salon seudun luonnonsuojeluyhdistys ry (Ssly) on toiminut yli 40 vuotta salonseutulaisen luonnon puolesta.
Yhdistyksen toiminta perustuu vapaaehtoiseen luonnon- ja ympäristönsuojelutyöhön. Toiminnassa on
mukana tavallisia luontoharrastajia ja ympäristönsuojelun sanoman tärkeäksi tiedostavia
kansalaisia.

Yhdistys järjestää erilaisia luentoja, näyttelyitä ja retkiä. Perinteisen luonnonsuojelun alalla SSLY valmistaa linnun- ja lepakonpönttöjä sekä siilin talvehtimispesiä ja pitää yllä suurta lintujen talviruokintapaikkaa Salon Vuohensaaressa. Viime aikoina yhdistystä on työllistänyt erityisesti Latokartanonkosken luontopolun kunnostus sekä paikallinen susitilanne. SSLY:n aloitteesta toteutettiin SusiAita-hanke, joka on jakanut seudullamme tietoa mm. karjan ja metsästyskoirien suojaamiseksi susilta. Esittelypisteellämme voit tutustua hankkeeseen, ja lisäksi myynnissä on linnunpönttöjä sekä luontoaiheisia kirjoja.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Tutustu lisää: sll.fi/varsinais-suomi/paikallisyhdisty...


Suomen Koirien Turvakoti

Suomen koirien turvakoti ry auttaa suomalaisia hädässä olevia koiria. Valtaosa turvakotiin tulleista koirista tulee valvontaeläinlääkärin kautta. Koirat ovat usein kokeneet elämänsä varrella hoidon laiminlyöntiä, eriasteista pahoinpitelyä, pentutehtailua jne. Kokemukset aiheuttavat koirille usein ongelmakäytöstä, jota turvakodissa hoidetaan kokonaisvaltaisesti. Suomen koirien turvakoti ry terveystarkastuttaa koirat eläinlääkärillä, rokottaa, siruttaa sekä huolehtii tarvittavista loishäädöistä. Tämän jälkeen koiran ongelmakäytöstä hoidetaan kouluttamalla koiraa. Suomen koirien turvakoti ry noudattaa koulutusmenetelmissään Suomen eläintenkouluttajat ry:n eettisiä sääntöjä. Lopuksi turvakoti etsii koirille uuden kodin.

Suomen koirien turvakoti ry toivottaa lämpimästi kaikki mukaan auttamaan suomalaisia hädässä olevia koiria. Lämpimästi tervetuloa yhdistyksemme jäseneksi ja pelastamaan jälleen jonkun suomalaisen koiran elämää paremmaksi!

Tutustu lisää: skot.fi


Viipurin Koirat

Viipurin Koirat ry:n on perustettu vuonna 2006. Yhdistyksemme toimii vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin Viipurin löytökoirien hyväksi. Yhdistys avustaa kahta Viipurissa sijaitsevaa koiratarhaa parantamalla koirien elinoloja. Hankimme ja toimitamme koirille ruokaa, lääkkeitä ja autamme rakentamaan koirille suojia ja aitauksia. Tänä vuonna yksi projekteistamme on lääkintäparakin rakentaminen Irinan tarhalle, tästä on haaveiltu tarhalla pitkään.

Alkeelliset olosuhteet ja riittämättömät sisätilat hankaloittavat tarhan arkea jatkuvasti. Yli 200 koiran tarhalla tarvittaisiin lämmitetty tila, joka on helppo pitää puhtaana ja jossa vieraileva eläinlääkäri voisi hoitaa potilaita ja suorittaa sterilisaatiot sen sijaan, että koirat leikataan ulkona tai tarhan käytävällä. Parakkityyppisessä rakennuksessa olisi myös potilaille pienet eristystilat, jotka tällä hetkellä puuttuvat tarhalta kokonaan.

Tarhalla käydään vapaaehtoisten voimin melkein viikoittain. Tärkeä osa avustustyöstä on myös etsiä Viipurin kodittomille koirille pysyviä koteja Suomesta, viime vuonna melkein 300 Viipurilaista sai kokea oman kodin onnen.

Tutustu lisää: viipurinkoirat.fi/


Tapahtumassa mukana myös MW-talli

MW-Talli on pieni rauhallinen maalaistalli, joka sijaitsee Perttelissä. Tallilla järjestetään ratsastuksen opetusta pienryhmissä kaiken tasoisille. Pienelle lapsille omat miniponitunnit. Tallilla voit viettää myös synttäreitä tai pyytää ponit erilaisiin tapahtumiin.

Tutustu lisää: mwtalli.com

Plazassa tapahtuu

Ei tulevia tapahtumia