Taiteiden Yä Plazassa 6.9. klo 17-21

6.9.2018, 17:00 - 21:00

Taiteiden Yä on kaikille kaupunkilaisille avoin, monipuolinen kulttuuritapahtuma Salon ydinkeskustassa. Myös Plaza on mukana tapahtumassa!

Kauppakeskus Plaza palvelee klo 21 saakka!


OHJELMA PLAZASSA


Huikeita kirjailijavieraita Suomalaisessa Kirjakaupassa:

Heli Laaksonen klo 17.30
Heli Laaksonen kertoo uutuuskirjastaan nimeltään Ykköne:
Tehtäis kerranki numero! Kaikkien rakastaman Heli Laaksosen vallaton numerorunokirja mummuil ja mukulil, pappoil ja poikasil, parillisil ja parittomil. Runoilija Heli Laaksosen ja kuvittaja Anne Vaskon käsissä aina yhtä asialliset lukusanatkin ovat täynnä hulluja ajatuksia ja suuria tunteita. Ysi on myrtynyt kympin perässä kipittäjä, kuutonen taas entinen etana, joka treenasi kuntosalilla sikspäkin. Ja näin laulaa muuan rakastunut hirvi: Me ollan kaks hirve, samas metäs, olet nii lähel, et näen sun polves, niit o neljä, yht mont ko mullaki, ei voi olla sattuma! Ykköne jatkaa Finlandia junior -palkintoehdokkaana olleen Aapine-kirjan (Otava, 2013) jalanjäljissä, mutta tällä kertaa mennään viisikosta kuusikkoon ja maailman seitsemänteen ihmeeseen. Mukana on "matemaattissi tehtävi" ja nokkelia numeroselityksiä sekä täysin uudenlainen kertomataulu, joka yllättää paatuneenkin matemaatikon. Numerokammoisenkaan ei tarvitse olla huolissaan, sillä runot ovat täynnä oivaltavia sanaleikkejä ja taiten tehtyjä rytmejä. Lounaismurre kuuluu ja näkyy - mut ei haittaa!

Virpi Hämeen-Anttila klo 18
Virpi Hämeen-Anttila kertoo uutuuskirjastoistaan Tiergartenin teurastaja ja Profeetan soturit (jälkimmäinen kirjoitettu yhdessä miehen kanssa nimellä Markus Falk).
Tiergartenin teurastaja:
Jännittävä nojatuolimatka 20-luvun kuplivan kiihkeään Berliiniin! Herrasmiesetsivä Björk haluaisi nauttia kabareen huumasta mutta joutuukin vastakkain kammottavan murhaajan kanssa.
Berliinin hämärillä kaduilla vaanii sarjamurhaaja, joka valikoi uhrikseen koululaisia. Karl Axel Björkillä on edessään uransa vaarallisin tapaus. Helsingissä Björk yrittää kuumeisesti selvittää ministeri Ritavuoren murhaa, jota hän epäilee salaliitoksi. Kun kaikkialla tulee seinä vastaan, turhautunut Björk pestautuu setänsä liikeyritykseen ja lähtee työmatkalle Berliiniin. Berliinin yöt eivät henkäile pelkkää hilpeää kabaree-elämää ja moraalista vapautta. Pelottava murhamies vaanii tyttöjä ja poikia, surmaa heidät kamalalla tavalla ja heittää ruumiit kanaaliin kaupungin keskuspuistossa Tiergartenissa. Ehtiikö Björk pysäyttää teurastajan ennen seuraavaa iskua?
Profeetan soturit:
Kansainvälisen tason action-trilleri joka koukuttaa lukijansa ensimmäisiltä sivuilta!
Suomalaistutkija saa käsiinsä tulenaran käsikirjoituksen, jonka vuoksi monet ovat valmiita tappamaan. Kiivastahtinen trilleri iskee kansainvälisten uhkakuvien ytimeen. Lähi-idän tutkija Tuomas Pyy on tullut työmatkalle Libanoniin. Häneen ottaa yhteyttä viehättävä italialainen kollega Carla Conti, joka haluaa vaihtaa näkemyksiä salaperäisestä käsikirjoituksesta. Teksti vaikuttaa itsensä profeetta Muhammadin sanelemalta, ja kun tieto löydöstä vuotaa, sitä alkavat tavoitella väkivaltaiset terroristit. Tuomas ja Carla huomaavat pian joutuneensa äärimmäiseen vaaraan. Alkaa päätähuimaava kissa ja hiiri -leikki, joka johtaa historian tarkimmin vartioitujen salaisuuksien äärelle.


Antti Haaralan kalkkimaalitöiden näyttely 6.-8.9. Cubuksen viereisessä liiketilassa (2. krs)

Näyttely avataan Taiteiden Yänä torstaina klo 16. Avoinna lauantaihin 8.9. klo 14 saakka.
Taiteilijatapaamiset: torstaina 6.9. klo 16-21 | perjantaina 7.9. klo 12-14 | lauantaina 8.9. klo 12-14

Antti Haarala on pohjanmaalainen todella monipuolinen taiteilija ja kädentaitaja, jonka lempiaiheet liittyvät luontoon ja eläimiin. Hän maalaa eri tekniikoin, piirtää, tekee puutöitä, valokuvaa ja taiteilee myös mm. erilaisilla kontaktimuoveilla. Kalkkimaaleja on perinteisesti käytetty sisustuksessa, mutta Haarala innostui maalaamaan niillä huikeita tauluja ensimmäisen kerran pari vuotta sitten. Plazan näyttelyn kaikki työt onkin taiteiltu kalkkimaaleilla. Työt ovat myös myynnissä Plazassa.

Tutustu taiteilijaan: antinateljee.blogspot.com


Taiteenharrastajien esittelypisteet klo 17-21 (2. krs)


Erja Mäki / käsintehdyt kynttilät
Mäki Erja Tmi täyttää alkukuusta 20 v, jonka johdosta huikeita tarjouksia kynttilöistä! Kynttilöitä, koristemaalattuja puuesineitä, käsinmaalattuja kortteja....
Tutustu taitelijaan: facebook.com/riihipaja


Satu Alarakkola / fantasiatyöt
Taiteenlaji: Sekatekniikka kuten akvarelli, akryyli ja puukynät
Elämä on täynnä väriä, niin taidekkin on. Taiteeni kohdistuu vahvoihin väreihin, luontoon ja eläimiin. Olen maltillinen taiteen kuin luonnonkin äärellä, josta saan inspiraation. Syvennyn lukitsemaan erilaisia ilmeitä ja katseita teoksiini symboloimaan eri olotiloja, Kun kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, on merkityskin silloin suurempi.


Kirsi Launiainen / piirrokset
Olen 21- vuotias, 14 vuotta piirtämistä harrastanut nainen. Piirrän paljon realistisia teoksia eläimistä ja ihmisistä omalla tyylilläni. Myyn myös taidettani käsin tehtyjen printtien, postikorttien, pinssien, rintanappien, magneettejen yms. muodossa.
Taiteilijanimi: Tipsutora
Taidelaji: Digitaalinen ja traditionaalinen piirtäminen
Tutustu taiteilijaan: instagram.com/tipsutora


Anne Mustajärvi / öljyvärimaalauksia
Olen Anne Mustajärvi, Kiskosta. Oon Torniosta vuos sitte Saloon muuttanut vapaataiteilija ja Free Vedic Art opettaja. Oon maalannut ensin vain öljyväreillä 2010 alkaen maisemia, sitten pääsin tutustumaan Vedic Art:iin 2012, jolloin mukaan tulivat akryylit ja temperavärit. Vedamaalausmenetelmä poisti luomisen lukkoja ja mielen rajoitteita ja niin alkoi syntyä muutakin kuin luontokuvia. :) Menetelmä on niin kiehtova ja koko elämää tukeva, että halusin opettaa sitä muillekin ja niin valmistuin menetelmän opettajaksi 2013-14. Kursseja on nytkin tarjolla Salossa, ks. Auringonsalon sivuilta, jos kiinnostaa. ;)
Nykyään teen itse aikalailla kahden tyyppisiä maalauksia, vedamenetelmällä käyttäen Källman-temepera värejä ja omalla kehittämälläni MEHArt -menetelmällä (Mindful Emotion Healing with Art) maalaan akryyleilla. Pääasiassa näitä töitä tulisin esittelmään taiteiden yähön ja kertomaan mm. Vedic Art:sta.
Tutustu taiteilijaan: www.facebook.com/ArtAnnem


Veena Koskinen / öljyvärityöt ja käsityöt
Olen Veena Koskinen, 20-vuotias Salon ammattiopistosta valmistunut Designtekstiiliartesaani. Tällä hetkellä opiskelen Lahden Muotoiluinstituutissa ajoneuvomuotoilua.
Maalaukseni ovat pääasiassa luontoaiheisia, joissa on lintuja, kettuja, kasveja ym. Käytän akryyli-, akvarelli- ja öljyväritekniikoita. Viime vuonna töitäni oli esillä Vaskiolla Taidekeskus Améliessa.
Näytille tuon myös itse ompelemiani pussukoita, joihin on printattu piirtämiäni kuvioita.


Milli Wasu / valokuvataide
Kuvaan taidekuvia käyttäen kameraa siveltimenä. Luovuutta ilman kuvanmuokkausta, mitään en lisää tai poista jälkikäteen. Kuvaan mielelläni luontoa, sen värejä, valoa ja liikettä.
Tustustu taitelijaan: millin.kuvat.fi/kuvat ja instagram.com/millinmaa


Pekka Kauranen / lasi- ja tiffanytyöt
Olen harrastanut jo kauan erillaisia taidelajeja kansalaisopistossa ja itsenäisesti. Joskus on joku työ ollut jossakin näyttelyssäkin. Aloittelin joskus 70-luvulla Taalintehtaan taidekerhossa. Olen 78-vuotias ja nyt on harrastus jäänyt vähemmälle.
Taidelajeja: Akvarelli- ja öjyvärityöt, tiffany, kipsi, lasiin syövytys.


Siljatuomipuu / ekopärekorit, viskat ja selänraaputtimet
IT-asiantuntijasta käsityöläiseksi: olen Jannamari Puustjärvi ja entinen Salon Nokialainen. Teen nykyisin näkövammaiskäsitöitäni Paimiossa.
Teen värikkäitä ja yksilöllisiä koreja kotimaisesta kierrätysmuovista - myös mittatilaustyönä Korit ovat kestäviä, pestäviä, kevyitä ja 100% ekologisesti kierrätettävissä/hävitettävissä. Teen myös perinnekäsitöitä, viskoja erilaisista kuiduista. Viska, eli "huiska" on pohjoismainen perinnekäsityö - se valmistetaan tyypillisesti tyypillisesti bassina-kuidusta (katuluuta). Itse kehittelemäni mäntypuinen "Harvahammas"-selänraaputin rottinkihanpailla on erittöin hyvä ja toimiva apu kutiavaan selkään - sopii kaiken ikäisille! Tule tutustumaan ja ihastumaan!
Tutustu taitelijaan: tukimatik.fi/tuomipuu


Merja Haatainen / origamitaide


Sari Pesonen / Anna tukesi ry Taideterapia


Eija Hård / korut ja taulut


Liisa Tuominen / öljyväri- ja akvarellityöt


*Muutokset mahdollisia.


Mikä on Taiteiden Yä? Tutustu koko tapahtuman ohjelmaan tai Tutustu tapahtumaan Facebookissa.

Plazassa tapahtuu