Ajankohtaista

Turun avoimen AMK:n Salon Kansalaisopistossa toteutettu valokuvauskurssi järjestää Valoa pimeydessä nimisen valokuvanäyttelyn Plazan Leikkilässä (1. krs) 1.-25.4.2016

Valoa pimeydessä-kokonaisuus koostuu kymmenen eri valokuvaajan yrityksestä löytää valoa syksyn ja talven pimeydestä. Kuvat ovat otettu osana Turun avoimen AMK:n valokuvauskurssia, joka järjestettiin Salon kansalaisopistossa. Kurssi sijoittui syksyyn ja talveen, jolloin aurinko ei horisontin yläpuolella kovinkaan kauaa viihdy, ja valon löytäminen on vaikeaa. Tuntui luonnolliselta että yhteiseksi teemaksi muodostui juurikin tämä haaste. Jokainen kuvaaja on itse tulkinnut tehtävänannon omalla tavallaan, mutta yhteisenä punaisena lankana kuvatessa on toiminut kaamosaika ja valon löytäminen temaattisesti.

Kokonaisuuden on kuratoinut valokuvauskurssin opettaja Ville Koski. Esillepanossa on pyritty saamaan eheä kokonaisuus kymmenestä eri näkemyksestä, joiden yhtenä aspektina on valon eri sävyjen muutos lämpimästä aina keskiharmaan kautta kylmään.