Ajankohtaista

Muurlan opiston opiskelijoiden valokuvanäyttelyssä "Saman taivaan alla" on nähtävillä toistakymmentä näkemystä tasa-arvosta. Näyttely on upea mahdollisuus kurkistaa valokuvaajien erilaisiin tapoihin tuoda aihetta esille töidensä kautta.

Suomi on yksi maailman johtavia maita tasa-arvon vaalimisessa. Keskustelu tasa-arvosta on monipuolistunut. Teemoiksi nousevat muun muassa sukupuolistereotypiat, naisen ja miehen mallit, yhteiskuntastatus ja ihmisryhmiin kohdistuvat ennakkoluulot. Niin kauniisti kuin tasa-arvosta puhutaankin niin kohtaavatko puheet ja realiteetit?

Muurlan opiston valokuvauslinjan opiskelijat ovat paneutuneet tähän aiheeseen huolellisesti. Keskustelua on käyty seksuaalisuudesta aina asunnottomuuteen asti. On selvää, että tasa-arvo on nostettava esille niin kauan, kuin asiasta riittää sanottavaa.

Muurlan opisto on luovien alojen kansanopisto. Opistossa on opetettu valokuvausta jo 30 vuoden ajan. Lukuisat tämän hetken valokuvaajat ovat saaneet uralleen potkua Muurlan opistosta. Jokavuotinen valokuvanäyttely on muodostunut perinteiseksi kevään kohokohdaksi.

Näyttely on avoinna
ma-pe: 11-18
la-su: 12-16

Näyttelyn avajaisia vietetään 17.5. klo 17-20 ja näyttely on nähtävissä aina 26.5.2019 klo 16 saakka.

Keskiviikkona 22.5. Setan pop-up -piste rantautuu Saman taivaan alla -näyttelytilaan, kauppakeskus Plazan 2. kerrokseen. Pisteellä voit muun muassa oppia uutta sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta pelin muodossa, kuulla setan paikallistoiminnasta ja napata samalla mukaasi sateenkaaritarroja. Setan vapaaehtoiset ovat paikalla klo.16-17:30, tule moikkaamaan!

Näyttely sijaitsee Plazan uudella puolella toisessa kerroksessa. Tervetuloa tutustumaan ajatuksia herättävään näyttelyyn.


Tutustu tapahtumaan Facebookissa täältä.