Plazassa evakuointi- ja poistumisharjoituksia

Plazassa evakuointi- ja poistumisharjoituksia – Kauppakeskus edistää turvallisuuskäytäntöjään

Kauppakeskus Plaza toteuttaa evakuointi- ja poistumisharjoituksia maaliskuussa kolmen päivän aikana. 21. –  23.3. Harjoitukset eivät vaikuta kauppakeskuksen aukioloaikoihin, vaan Plazassa voi asioida normaalisti myös harjoitusten aikana. Harjoitukseen valmistautuminen on aloitettu puoli vuotta aiemmin ja ensimmäinen koulutustilaisuus Plazan turvallisuusorganisaatioon kuuluville liikkeille pidettiin maaliskuun alussa.

Kauppakeskus Plazan järjestämät evakuointi- ja poistumisharjoitukset toteutetaan yhteistyössä Plazan turvallisuudesta vastaavan X Sec Oy:n sekä Suomen Sammutinpalvelun kanssa, joka on paloturvallisuuden asiantuntijayritys Varsinais-Suomessa.

Harjoitusten taustalla on halu vahvistaa kauppakeskuksen valmiutta erilaisissa hätä- ja uhkatilanteissa. Kauppakeskusjohtaja Riikka Tuomaisen mukaan henkilökunnan perehdytys ja keskustelu kauppakeskuksen turvallisuusasioista on jatkuvasti tärkeämpää. 

– Harjoituksen avulla saamme  kaikille yhteiset toimintamallit ja tiedot. Kauppakeskuksessa on tunnettava poistumisreitit ja hälytysjärjestelmät, joten tämä on oiva mahdollisuus myös näiden asioiden harjoitteluun,  Tuomainen kiteyttää.

Jaa myös muille!