Kauppakeskus Plaza tukee ekologisia valintoja ja kannustaa kierrättämään

Kauppakeskus Plaza tarjoaa asiakkailleen useita mahdollisuuksia kierrättämiseen ja ekologisiin valintoihin perustuvia palveluja. Uusi vastuullisen kuluttamisen liike Plazassa on Salon Ekocenter, joka aloittaa toimintansa kauppakeskuksessa 1. kesäkuuta.

Kauppakeskus Plaza tukee aktiivisesti ekologisia valintoja muun muassa järjestämällä sunnuntaikirppiksiä, joissa asiakkaat voivat myydä ja ostaa käytettyjä tavaroita ja samalla edistää kiertotaloutta ja kestävää kuluttamista. Sunnuntaikirppikset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, joten ne tarjoavat loistavan mahdollisuuden löytää toisille tarpeettomiksi käyneitä aarteita ja antaa tavaroille uusi elämä. Lisäksi tapahtumat vahvistavat Plazalle tärkeää yhteisöllisyyttä – olemmehan kauppakeskus Salon ja salolaisten sydämessä.

– Sunnuntaikirppikset jäävät tauolle kesän ajaksi, mutta palaavat jälleen elokuun lopussa. Ne ovat olleet oikein suosittuja tapahtumia ja asiakkaamme ovat olleet niiden järjestämisestä ilahtuneita. Haluamme tukea kestävää kehitystä toiminnassamme. Ekocenterin avaaminen on luonteva askel meille, sillä se tukee suoraan Plazan ympäristötietoisuutta ja kestäviä käytäntöjä tukevia arvoja, kauppakeskusjohtaja Anne Kitula iloitsee.

– Meidän mielestä on äärettömän hienoa, että kuluttajilla on tarjolla entistä enemmän vaihtoehtoja, joista valita, ostaako uutta vai kierrätettyä. Pääkaupunkiseudulla second hand -valinnoista on muodostunut jo selkeä ilmiö, josta päästään nyt nauttimaan täällä Salossa ja Plazassakin. On hienoa, että Plaza toimii tässäkin asiassa edelläkävijänä, toteaa Ekocenterin yhteyshenkilö Janet Forsberg.

Plazan pyrkimys ympäristöystävällisempään kaupankäyntiin näkyy myös muualla. Monessa kauppakeskuksen liikkeessä on liikkeiden itse järjestämiä kierrätysmahdollisuuksia. Lisäksi Plazan iCare-liike tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden kierrättää omia tuotteitaan ja hankkia samalla second hand -tuotteita.

Kauppakeskus Plaza ei ainoastaan tarjoa tiloja ekologisesti kestävälle kaupankäynnille, vaan se myös aktiivisesti osallistuu ympäristötietoisuuden levittämiseen. Plaza pyrkii jatkuvasti lisäämään ympäristöystävällisten valintojen helppoutta ja saavutettavuutta asiakkailleen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi laadukkaan ja monipuolisen kierrätyspisteen tarjoamista alueen asukkaille. Pisteellä voi kierrättää patterit, metallit ja muita yleisiä kotitalouden materiaaleja. Plazan kierrätyspisteen löydät kauppakeskuksen parkkitiloista. Parkkitiloissa on tarjolla myös useita sähköautojen latauspisteitä.

Kun suuntaat seuraavan kerran Plazaan, muista tutustua Ekocenteriin ja hyödyntää Plazan monipuolisia kierrätysmahdollisuuksia. Yhdessä voimme tehdä enemmän ympäristöystävällisten valintojen puolesta.

Jaa myös muille!