Muistot lämmittävät sydäntä – kiitos jakaneille

Muistot lämmittävät sydäntä – kiitos jakaneille

 

Pyysimme Plazan 30-vuotisen taipaleen kunniaksi ihmisiä jakamaan heidän arvokkaimpia muistojaan Salon sydämessä sykkivästä kauppakeskuksesta. Olemme lukeneet jokaisen muiston onnesta häkeltyneinä ja niiden määrästä ilahtuneina.

Näistä muistoista kävi selväksi, että Plaza ei ole alueensa asukkaille pelkästään ostospaikka vaan tapahtumien ja elämysten keskittymä. Plaza tarkoittaa monelle paikkaa, jossa kohdataan ystäviä, ihastuksia, rakkaita ja koetaan niitä elämän merkityksellisiä kokemuksia.

“Muistan kaikki ne kerrat, kun poikani kanssa on ihasteltu jouluasetelmia ikkunan takaa ❤️. Muistan myös ne kylmät väreet ulkona Plazan joulunavauksessa, kun raketteja ammuttiin. Ihanaa, että niin monet lapsuuden hetket on saanut elää omien lasten kanssa uudelleen.”

“Usein perjantaisin työpäivän jälkeen istuttiin ystävien kesken Figarossa kahvittelemassa ja tehtiin viikonloppusuunnitelmia.”

“Joskus lapsuudessa oli Plazassa jonkinlainen joulukalenterikampanja lapsille, jossa joka päivä sai hakea jotain yllätystä joulukalenterista. Yhden kerran edesmennyt isoäitini haki mulle ja siskolle sen päivän yllärin. Sinä kertana sai sellasen vanhantyylisen joulukuusenpallon. Mulla on yhä edelleen se pallo tallella ja jouluna ripustan sen aina kuuseen ??

Plaza on ollut myös monimuotoisten tapahtumien ja kulttuuri-ilmiöiden keskus. Moni muisteli esimerkiksi Plazan musiikkitarjontaa sekä tietysti niitä Plazassa järjestettyjä keikkoja, joissa esiintyivät muun muassa Laura Voutilainen ja Kaija Koo.

“Kyllä se silloin ala-asteikäisenä oli Antti Tuiskun keikka Plazassa, sitä en kyllä unohda ikinä ?

 

Eniten mieleen jäänyt kyllä Laurin palkeet ja niiden aikana, kun oli niitä erilaisia haasteita. Kolme päivää lasikopissa ihmisten tuijoteltavana, hiekkaan haudattuna ja mitähän vielä? Ja parkkihallin vaahtobileet ja boom”. ??

“Hunksit joskus vuonna 2005. Oli nuori tyttönen silmät pyöreinä ja posket punaisena eturivissä. Kaveri sai tanssijalta ruusun, minä en. Siitä olen ikuisesti katkera ?”


Ravintolat jaa niiden tarjoamat elämykset nousivat muistoissa myös kirkkaasti esiin.

“Rossossa Hot Pueblo -pitsa oli miehen lempipitsa. Eräs kerta junior heräs just uniltaan, kun pitsa oli tuotu pöytään. Siitäpä alkoi hyväruokaisella pojalla haluaminen. Isänsä kyllästyi kiukkuun ja antoi pojalle palan todeten, että: ”Eipähän haluu toiste!”

Kauhuissani katselin pojan mussutusta ja kas kummaa!! poika halusi lisää. Sen jälkeen Hot Pueblot meni jakosiin isän ja pojan kesken.”

Kiitos kaikille muistonsa jakaneille. Ne lämmittivät sydäntä ja toi mahtavan joulutunnelman koko Plazan väelle. Kaikki muistot ovat luettavissa Plazan somekanavilla. Olemme arvonnassa lahjakortin voittaneisiin henkilökohtaisesti yhteydessä. Onnea voittajille.

Jaa myös muille!