Plazan kevätreseptit

 

Keitettyä parsaa flaamilaiseen tapaan, kananmuna sitruunakastikkeen kera:

  • 1 nippu valkoista parsaa
  • 2 kananmunaa
  • 50 g voita
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 2 tl kapriksia
  • 1 rkl hienonnettua rakuunaa
  • suolaa ja valkopippuria

 

Kuori parsat huolellisesti nupun alta kantaan päin. Leikkaa muutama sentti
kannoista pois. Jos et heti keitä parsoja niin kietaise ne märkään liinaan jotta
pinta ei kuivu.

Valmista kastike. Keitä kananmunat kypsiksi ja jäähdytä kylmässä vedessä.
Kuori ja raasta raastimen karkealla terällä hienoksi. Sulata voi kattilassa ja lisää
mukaan kananmuna. Hienonna kaprikset ja lisää mukaan. Lisää lopuksi leikattu
rakuuna ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä parsoja suolatussa vedessä 6-8 minuuttia. Valuta ja tarjoile välittömästi
kananmunakastikkeen kera.

 

Parsarisotto:

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 4 dl risottoriisiä (carnarolia tai arborio-riisiä)
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 ltr mietoa kasvislientä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 dl raastettua parmesanjuustoa
  • 40 g voita
  • tilkka sitruunanmehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • (ripaus sahramia)
  • suolaa

 

Leikkaa parsoista pari senttiä kannasta pois. Keitä parsoja kasvisliemessä kaksi
minuuttia ja nosta ne pois. Lisää liemeen mukaan sahrami. Hienonna parsat.

Kuullota sipulit ja valkosipuli oliiviöljyn kanssa. Lisää mukaan riisi ja valkoviini
kokoajan sekoittaen. Lisää kuumaa lientä riisin joukkoon jatkuvasti hämmentäen ja
kypsennä risottoa noin 15 minuuttia. Kun riisi on lähes kypsää (Al dente), lisää
joukkoon pilkottu parsa, raastettu juusto ja paloiteltu voi.

Mausta lopuksi risotto suolalla ja tilkalla sitruunanmehua.

Jaa myös muille!